2500 zonnepanelen vergroenen huiscateraar Oseven

Veghel 3 december – Maison van den Boer & Oseven, heeft het dak van haar centraal servicecentrum in Veghel getransformeerd naar een duurzame energiecentrale. Op dat dak plaatste KiesZon deze maand ruim 2.500 zonnepanelen. Daarmee gaat de cateraar, opgericht in 1906, elk jaar meer dan 600.000 kWh aan duurzame energie opwekken.

Milieuvriendelijkheid staat bij Maison van den Boer & Oseven  hoog in het vaandel. Zo is verantwoord omspringen met energie een belangrijk thema binnen het MVO beleid van het familiebedrijf. Zowel met betrekking tot het verbruiken als het opwekken ervan. Noud van den Boer, vierde generatie en DGA, had de eer het laatste zonnepaneel op het dak in Veghel vast te schroeven. Na de symbolische handeling sprak hij van een nieuwe mijlpaal voor Maison van den Boer & Oseven op het gebied van de inpassing van duurzaamheid. “Met deze ontwikkeling maken we een grote stap naar onze ambitie als milieuvriendelijkste partycatering-keuken.”

Voor de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van het zonnedak ging Maison van den Boer in zee met KiesZon uit Rosmalen. Gideon Overwater, directeur KiesZon, is enthousiast over de samenwerking met Maison van den Boer & Oseven. “Maison van den Boer en KiesZon lijken op elkaar, zij zijn een full service evenementenorganisatie  en wij een full service solar bedrijf. We ontzorgen. Daarnaast is vakmanschap een centrale kernwaarde voor beide bedrijven. Dat verklaart de succesvolle en prettige samenwerking.”

Het exacte aantal zonnepanelen dat door KiesZon geplaatst werd betreft 2.536. Met dat aantal gaat Maison van den Boer elk jaar 640.000 kWh aan groene stroom opwekken. Dat is te vergelijken met het verbruik van 182 huishoudens. In termen van bespaarde kilo’s CO2 zorgt het zonnedak van de Veghelse cateraar elk jaar voor een besparing van 384.000kg.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy