Miss Nederland 2020 bekend!

Miss Nederland in Studio 21

Op maandag 31 augustus is Denise Speelman uit Amsterdam gekroond tot Miss Nederland 2020!

Een paar dagen voor haar 23ste verjaardag (3 september) is er in Studio 21 bekendgemaakt dat Denise Speelman Miss Nederland 2020 is. Dit moet wel een heel bijzonder cadeau zijn geweest dit jaar. De felbegeerde titel Miss Nederland 2020 staat op haar naam en zij heeft de bekende met kristallen ingelegde kroon in ontvangst genomen van Sharon Pieksma, de Miss van afgelopen jaar.

Denise’s reactie op het winnen van de titel:

De hele avond was geweldig! Toen mijn naam werd geroepen was er toch een momentje van ongeloof. In de galaronde heb ik mijn moment gepakt en ik heb ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan in zowel Nederland als straks bij Miss Universe. Ik hoop als Miss Nederland de discussie te openen over eetstoornissen. Hier heb ik vijf jaar geleden zelf mee te maken gehad. Ik ben er nu helemaal bovenop en hopelijk kan ik andere meiden inspireren. Ik sta hier nu, tien kilo zwaarder, en ik ben Miss Nederland geworden. Iedereen moet weten waar je terecht kunt voor hulp en daarnaast moet iedereen weten dat je mooi bent, ongeacht je kleur, gewicht of intelligentie. Mijn ambitie wil ik dan graag combineren met mijn werk als styliste. ‘Je goed voelen in je lijf’ is mijn levenswerk geworden en wil ik graag met andere delen.

Juryvoorzitter Monica van Ee over Miss Nederland 2020:

Alle 10 finalisten zijn sterke, jonge vrouwen met ieder haar eigen missie en passie. Ze hebben allemaal laten zien dat zelfvertrouwen en zelfkennis je pas echt knap maken. Voor ons als jury is Denise tijdens de finale daarin uitgesprongen. Zij is heel authentiek en kan body positivity adresseren als geen ander. Ze was de verrassing van de avond, want naarmate de rondes volgden, zag je haar groeien en ultiem zelfverzekerdheid uitstralen. Tijdens de finalistenperiode hebben we haar als organisatie ook leren kennen als een fijn en eerlijk persoon die zorgzaam en behulpzaam is. Ze is een Miss in hart en nieren en een rolmodel voor velen. Denise is niet alleen voor ons het mooiste meisje van Nederland, ook het mooiste mens en is een sprekend voorbeeld van sisterhood & women empowerment. Daar kan je als jury én organisatie alleen maar heel trots op zijn!

Bekijk hier Miss Nederland 2020 in Studio 21.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy